O loʻo vaʻavaʻai atu i le lalolagi faʻasalalau pepa pisinisi i le 2021

E pei ona tatou iloa uma, i le 2020, o le tamaoaiga o le lalolagi e faʻafuaseʻi ona feagai ma luitau e leʻi mafaufauina.O nei lu'itau na a'afia ai galuega i le lalolagi atoa ma manaoga o oloa, ma aumaia ai lu'itau i filifili sapalai o le tele o alamanuia.

Ina ia sili atu le puleaina o le sosolo o le faʻamaʻi, o le tele o kamupani ua tapunia, ma le tele o atunuu, itulagi, poʻo taulaga i le lalolagi atoa ua lokaina.O le faʻamaʻi COVID-19 ua mafua ai le faʻalavelave i le sapalai ma le manaʻoga i la tatou lalolagi fesoʻotaʻi faʻavaomalo.E le gata i lea, o le afā iloga i le Vasa Atalani ua mafua ai le motusia o pisinisi ma le ola faigata i le Iunaite Setete, Amerika Tutotonu, ma le Caribbean.

I le taimi ua tuanaʻi, ua matou vaʻaia ai le faʻatupulaia o le naunau o tagata faʻatau i le lalolagi atoa e suia le auala latou te faʻatau ai oloa, lea na mafua ai le tuputupu aʻe malosi o uta e-pisinisi ma isi pisinisi tautua mai lea fale i lea fale.O lo'o fetuutuuna'i le alamanuia o oloa fa'atau i lea suiga, lea ua aumaia uma ai lu'itau ma avanoa i la tatou alamanuia (fa'ata'ita'iga, o le fa'aauau pea o le fa'atupuina o mea fa'apipi'i fa'aoga mo felauaiga e-pisinisi).A'o fa'aauau pea ona fa'atupuina fa'atauga mo tagata fa'atau e ala i oloa fa'apipi'i gafataulimaina, e mana'omia ona tatou talia nei suiga ma faia ni fetuutuuna'iga talafeagai e fa'afetaui ai mana'oga suiga.

E iai a matou mafuaaga e faʻamoemoe ai e uiga i le 2021, ona o le toe faʻaleleia o le tele o tamaoaiga tetele o loʻo i ai i tulaga eseese, ma e faʻamoemoe o le a sili atu tui lelei o le a i luga o le maketi i nai masina o lumanaʻi, ina ia sili atu le puleaina o le faʻamaʻi.

Mai le kuata muamua i le kuata lona tolu o le 2020, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le gaosiga o koneteina a le lalolagi, ma le siʻitia o le 4.5% i le kuata muamua, o le siʻitia o le 1.3% i le kuata lona lua, ma le siitia o le 2.3% i le kuata lona tolu. .O nei fuainumera e faʻamaonia ai tulaga lelei o loʻo faʻaalia i le tele o atunuu ma itulagi i le afa muamua o le 2020. O le siʻitia i le kuata lona tolu na mafua ona o le gaosiga o pepa toe faʻaaogaina, ae o le gaosiga o le fiva taupou na leiloa le malosi i masina o le taumafanafana, faatasi ai ma se pa'u atoa o le 1.2%.

I nei lu'itau uma, ua matou va'aia le galulue malosi o le alamanuia atoa ma tu'uina atu oloa fa'apoloketi e fa'amautu ai laina taua o sapalai e tu'uina atu mea'ai, vaila'au ma isi sapalai taua.


Taimi meli: Iuni-16-2021